Maldegem

Maldegem

Met de actie Red de stoep wil het Red de stoepteam meer aandacht vragen voor voetgangers in Maldegem. Een vrije doorgang is belangrijk voor iedereen: schoolgaande kinderen, ouderen, personen met een beperking en ouders met kinderwagens. Want voor hen is de stoep vaak een moeilijk hindernissenparcours. 

Gelukkig heeft Maldegem nu haar eigen held die over de toegankelijkheid van de stoep waakt: Stoepman!

Foto Stoepman Maldegem
Het stoepreddersteam trekt in september en oktober naar de Maldegemse scholen.
Lees er hier meer over >

 

Foutgestalde fietsen

In het voorjaar van 2015 lag de focus op foutgestalde fietsen. We hielden een eerste actie op de markt op pinkstermaandag, een tweede op de Braderie op 21 juni. Op 21 juli was het Red de stoep-team aanwezig op de rommelmarkt in Kleit en op 30 augustus op Genieten van Maldegem.

Daarnaast creëerde het campagneteam een tijdelijke fietsenstalling op de markt om de parkeercapaciteit in afwachting van de nieuwe definitieve fietsenstallingen te vergroten.

De gemeente is ondertussen volop bezig met het plannen van nieuwe permanente fietsenstallingen. Lees hier meer over de inspanningen van de gemeente.

Foutgeparkeerde auto's

In het najaar 2015 richt het Red de stoep-team vooral de aandacht op wagens die de vlotte doorgang op de stoep belemmeren. Hiervoor werken ze samen met de scholen in Groot-Maldegem. De foto's en filmpjes van de scholenactie vind je hier.

Houd onze kalender in de gaten voor nieuwe Red de stoep-acties. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan als stoepredder.