Borgerhout

Borgerhout

TROTSE STOEPREDDER SINDS 2015

Het Red de Stoepteam van Mobiel 21 streek in 2015 neer in Borgerhout om het district te begeleiden bij het uitwerken van een Red de Stoepcampagne.


KNELPUNTENBEVRAGING

Een uitgebreide enquête bij de inwoners in december 2015 maakte duidelijk dat er heel wat obstakels zijn op de stoepen van het district. Om die problemen aan te pakken, slaat het district de handen in elkaar met haar inwoners, Mobiel 21 en Werkgroep Antwerpen Toegankelijk.


STOEPREDDERS IN ACTIE

Het district ging aan de slag met gemelde oneffenheden, hinderlijke verkeersborden en te smalle stoepen uit de enquête. Daarnaast werden er ook hindernissen gemeld die door inwoners en bezoekers zelf op de stoep geplaatst worden. Voor dat laatste obstakel zette de werkgroep een Red de Stoep campagne op poten waarbij ze via verschillende sensibiliserende acties de 9 vuistregels voor stoepredders uitdroegen.

De meest populaire actie was het inleefparcours waarbij passanten werden uitgedaagd om zelf aan de lijve te ondervinden welke obstakels hinderlijk zijn. Door je zo’n 20 minuten in te leven als rolstoeler, oudere of persoon met visuele beperking ontdek je wat je zelf kan doen om de stoep te redden en het belang ervan. Lees het persverslag van HLN. 

Doe mee en #reddestoep